25 Eylül 2012 Salı

İncirli muhallebi

 
 
 
Bu tatlıyı yeni değil 2 hafta kadar önce yapmıştım. Tarifi Lezzet dergisinde okuduğum gibi değil de Herdemlezzet te okuduğum gibi yapıp incirli muhallebinin üstüne incirli sostan ayırmadım. Onun yerine tarçın ve fındık kullandım. Bir gün de kuru incirin sütü mayalaması ile olan incir uyutmasını deneyeceğim.
 
 
    Malzemeler;
    6 taze incir
    1 kg süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 kahve fincanı toz şeker
    1 paket vanilya
     
    İncirlerin kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirip 1/3’ünü sos için kullanmak için ayırabilirsiniz. Tüm malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaselere veya bardaklara alınan muhallebi soğuduğunda ayırdığınız sos veya tercih ettiğiniz kuruyemişle süsleyebilirsiniz. Sonrasında dolapta beklemesi uygun olacaktır.

2 yorum:

  1. Incirli muhallebi fikrine bayildim .hemen deniyecegim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğine eminim, şimdiden ellerine sağlık.

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum