9 Ekim 2012 Salı

Sütlaç



      Çocukken yediğimiz sütlaçlar daha sulu olur bundan pek hoşlanmazdım. Bu tarifteki gibi pirinç unu veya nişasta eklendiğinde sulanmayan bir sütlacınız oluyor.

      1 litre + 1 bardak süt
      1 küçük çay bardağı pirinç
      2 su bardağı su
      1su bardağı tozşeker
      1 çorba kaşığı pirinç unu

      1 paket vanilya
      Üzeri için biraz tarçın


      Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp 2 su bardağı suyu ekleyin. Pirinçler suyu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çeken pirinçlerin üzerine sütü döküp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Pirinç ununu bir bardak sütün ünde eritip tencereye karıştırarak ekleyin. Toz şekeri de ekleyin, 10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırıp kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığında bekletip tarçınla süsleyip buzdolabında soğukduktan sonra servis edin.

    2 yorum:

    Yorumlarınızı bekliyorum