4 Mart 2014 Salı

Tarçınlı bademli(fındıklı) kurabiye





Ağızda dağılan yapısı ile un kurabiyesinden farksız olan bu tarifi semawer den aldım. Bu mini atıştırmalıkların beğeneni çok oldu. Akılda tutulacak kadar az malzemeli oluşu da diğer artısı.

Malzemeler;

125 gram oda ısında tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı tuzsuz badem (lakin ben kavrulmuş fındık kullandım :)
3 çay bardağı un

üzeri için
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Önce tereyağ ve pudra şekeri karıştırılır, yavaş yavaş un eklenir. En son fındık veya badem eklenir. Rulo şekli verilen hamurdan küçük parçalar kesilir. 170 derecede ısıtılmış fırında pişilir. İlk sıcaklığı geçen kurabiyeler pudra şekeri-tarçın karışımına bulanır.


Not: Çoğu zaman zamansızlıktan sadece basitçe beklettiğim tarifleri yazacak fırsatım oluyor. Eksiklikler olursa affola!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum