4 Nisan 2014 Cuma

Susamlı şeker




Bayram şekerlerinin en lezzetlilerinden susamlı şekeri de evde yaparım derseniz buyrun tarifi;

Malzemeler;
1 su bardağı susam
1/2 su bardağı pekmez ( bal veya şeker de kullanılabilir)

Önce susamları yapışmaz yüzeyli bir tencerede kokusu yayılıncaya kadar kısık ateşte ısıtın. Ardından pekmezi ekleyip karıştırın (şekerli yapacaksanız şekerler eriyip sıvılaşıncaya kadar karıştırmayın!). Susamlar bir araya toplanmaya başladığında altını kapatıp yağlı kağıdın üzerine dökün. Biraz soğumasını bekleyip küçük parçalar halinde kesebilirsiniz.



Not: Her zaman olduğu gibi lezzet ve sağlık açısından kısık ateşte pişirime dikkat edelim.Ben kabuklu susam kullandım, beyaz susamla görüntü daha farklı olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum