30 Temmuz 2014 Çarşamba

Karamel




Karamel pasta kremasına aroma verici olarak; çikolata kaplanıp karamelli çikolata olararak; kek, tart, dondurma veya sütlü tatlıların üstüne sos olarak ve başka bir çok şekilde kullanılabilir. Evde karamel nasıl yapılır? 




Malzemeler;

1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı su
5-6 damla limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı/100gr kadar
100 gr süt kreması
Vanilya


Şeker, limon suyu ve 5 yemek kaşığı suyu kalın tabanlı, derin ve çelik bir tencereye koyup kısık ateşte kaynamaya bırakın. Arada bir sallayarak karışmasını sağlayın. Karamelize olurken kaşıkla karıştırmayın, yoksa kristalleşme olur.
Şeker kaynadıkça rengi koyulaşacak. Rengi çok koyulaşmadan, tereyağını koyup eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra kremayı ekleyip hızla karıştırmaya devam edin. Eriyince ocaktan alın, vanilya ekleyip 2 dakika daha çırpmaya devam edin.Karameli sıcakken bir kavanoza boşaltın.Soğuyunca kapağını kapatıp buz dolabında saklayın. Dolaptan çıkarılan karamel benmari yöntemi ile eriterek kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum