26 Eylül 2014 Cuma

Havuçlu tatlı




Birçok blogta gördüğüm bu tatlıyı geçtiğimiz günlerde yapma fırsatım oldu.Bisküvi ile yapılan pratik bir tatlı tarifi daha. 1 kilo havucunuz varsa malzemeleri iki katına çıkarıp tek renkli de yapabilirsiniz. Yarım kilo havuç ile yaptığım için tatlının yarısı sütlü muhallebili oldu ve böylece görüntüsü iki renkli oldu.

Malzemeler;

havuçlu kısım için;
yarım kilo havuç
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
vanilya
1 limon kabuğu ve suyu (fikrim;tercihen kullanılmayabilir, havucun tadığını yok ettiği için azaltılabilir)

beyaz kısmı için;
1/2 litre süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
vanilya

1 paket bisküvi

Havuçları soyup doğrayıp, 2-3 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan havuçları blenderda püre haline getirin. Nişastayı yarım bardak suda eritip püreye toz şeker, vanilya ve limon kabuğu +suyu ile birlikte ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Başka bir tencerede süt, un, nişasta, şeker ve vanilya karıştırılır. Muhallebi kıvamı gelinceye kadar pişirilir. Muhallebilerle bisküviler sırayla kalıba dizilip dökülür, dolapta soğuduktan sonra servis edilir. 

Üzeri için evde sık yaptığımız ıspanaklı keklerden kullandım.


Pudingli kek



Nemli ve çikolatalı bir kek arıyorsanız pudingli keki deneyebilirsiniz.  Hazır toz pudinglerden kakaolu bademli puding kullandım bu tarifte. 




Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket toz puding
1 paket kabartma tozu
2 su bardağına yakın un
40 gr rendelenmiş çikolata (opsiyonel)

Yumurta ve şeker öncelikli olarak karıştırılıp köpük haline getirildikten sonra önce sıvı sonra kuru malzemeler ile hazırlanan kek harcı önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirilir.