30 Aralık 2015 Çarşamba

Çıtır lezzetli tavuk parçaları






Mümkünse tavuk yenmemeli ama yenecekse de en azından lezzetli olmalı değil mi?


Tavuğun en kuru ve lezzetsiz gözüken bonfilesini nasıl dışı çıtır çıtır içi yumuşacık yaparız derseniz;

Öncelikle tavuğu arzu ettiğiniz şekilde küçük parçalara ayırın ve tuzlayın. 1 bardak süte 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu ekleyip tavuk parçalarını da içine koyup dolapta en az 20 dk en fazla 1 gece önceden bekletin. 

Un, tuz, köri, karabiber, tercihen acı toz biber, sarmısak tozu (veya tavuk parçalarını dinlendirdiğiniz sütün içine de sarımsakları ezerek koyabilirsiniz)  göz kararı ve isteğiniz ölçülerde baharat ve unu karıştırın.

Not: ben abla tavsiyesi alarak ekstra sade yulaf ezmesi ekledim. Kendisi un, nişasta ve yulaf ezmesinden bir bulamaç hazırlıyor fakat o tarifi bir türlü tutturamadığım için bu şekilde yapıyorum:)

Tavukları unlu karışıma bulayıp kızartabilirsiniz.